Bara för att du är äldre betyder inte det att du inte ska ta tag i dina drömmar. Och det betyder inte att du inte kan ta dig an drömmar som har att göra med sociala medier. Internets plattformar är till för alla, och längtar du efter att dela med dig av dina intressen och passioner är det bara att dyka ner i Youtube, Instagram eller något annat.

Bjud in till dina intressen

Det fina med sociala medier är att du kan dela med dig av i stort sett vad som helst. Låt säga att du är väldigt intresserad av kost och hälsa – då har du en fantastisk chans att använda det när du synliggör dig själv online. Allt du behöver göra är att skaffa en kamera (om du inte endast använder din mobil att filma med), någon form av stativ och en passande selfie lampa för att få bra ljus. Sedan kan du börja spela in dina filmklipp och ta härliga bilder att lägga upp på de plattformar du använder.

Många som är lite äldre skulle med största säkerhet uppskatta att följa någon i deras ålder som delar med sig av tips och råd om kost och hälsa specifikt för den åldersgruppen. Eftersom näringsbehovet ändras en del med åldern kan det vara ett intressant ämne att ta upp, liksom vikten av att äta mycket frukt och grönt. Ett annat viktigt område är hur man kan stärka sitt immunförsvar som äldre eller att ta upp hur ens livsstil påverkar både ens kropp och immunförsvar.

Äldre behövs på nätet

Eftersom sociala medier över lag är så fullt av yngre personer kan många som är lite äldre känna sig avskräckta, men kanske är det just därför som fler i åldrarna 50, 60, 70 och äldre än så verkligen borde leta sig dit. Det skulle förmodligen uppskattas av väldigt många och ses som en frisk fläkt. Låt ditt hjärta och dina intressen leda dig – vill du prata om hur man får vackert hår som äldre så gör det, låt dina videor handla om dina husdjur eller filma helt enkelt din vardag. Gör det som ger dig glädje, och visa att livet fortsätter vara rätt grymt även som äldre!