Är du i stort behov av pengar riktigt snabbt? Då är du långt ifrån ensam. Att vara i behov av pengar omgående är något som många fått erfara någon gång i livet. Det kan t.ex. handla om att man vill göra ett inköp och lönen inte räcker till, att lönen inte har kommit ännu eller att man får oförutsedda utgifter som man behöver hantera.

Att få ihop pengar snabbt är dock inte alltid möjligt – åtminstone inte om vi ska prata om rena kontanter. Du kan inte gå in i närmaste butik och förvänta dig att få jobba för dagen och om bankkontot ekar tomt finns det inte så mycket du kan göra, eller? Jo, sanningen är att det finns flera sätt som du kan gå tillväga för att tjäna ihop pengar snabbt och här listar vi våra bästa knep. Många har du kanske hört innan, medan andra är nya!

Sälj dina smycken – snabbt sätt att tjäna pengar

Sedan lång tid tillbaka har försäljning av smycken varit ett mycket bra sätt att tjäna pengar. För att försäljningen ska generera i några större summor pengar behöver smyckena vara tillverkade i ädelmetaller och/eller innehålla någon form av ädelsten. Här kan du själv välja om du vill gå till en pantbank och panta in dina smycken, eller om du hellre använder dig av en onlinetjänst där du kan sälja dina diamanter tryggt och säkert. Fördelen med det sistnämnda är att du slipper ta dig någon vart och så fort smyckena är värderade får du pengar på ditt konto.

Andra sätt att tjäna pengar snabbt

Den som inte har dyra smycken eller diamanter att sälja kan istället använda sig av lite enklare metoder. Några snabba och enkla sätt att tjäna pengar är t.ex. genom att sälja något på annonssidor, panta burkar eller se om du kan hitta något enkelt extra jobb. Det sistnämnda kommer förvisso inte att ge dig pengar direkt, men det är ett bra sätt att balansera ekonomin. Tittar man även på de pantbanker som finns idag tar de inte bara ihop smycken. Hit kan du också vända dig om du har dyra verktyg, silverbestick, instrument eller andra föremål som har ett högt värde.

Panta eller sälja?

Att sälja dina diamanter och smycken skiljer sig från att lämna in dem hos Pantbanken. Pantbanken fungerar som en form av lån, där du lånar pengar på dina föremål och kan sedan hämta ut dessa igen genom att betala tillbaka lånet. Att sälja innebär att du blir av med smyckena eller föremålen helt och hållet i utbyte mot pengar. Fördelen med att sälja direkt är att du slipper höga räntor som lånen kan medföra och det påverkar inte heller din kreditvärdighet.