Det är inte alltid lätt att hålla sig frisk och kry, speciellt under den mörka årstiden när många olika sjukor florerar. Men det finns olika saker du kan göra för att ta hand om dig själv, och därigenom stärka oddsen för att du ska hålla dig frisk. Ett exempel är att göra vad du kan för att hålla humöret på topp, som tillsammans med kost och näring kommer göra under för din hälsa.

Påverka ditt mående med dofter

Att enbart vara glad kommer inte skydda dig från att bli sjuk i förkylningar och influensor, men det kan vara kronan på verket och det som hjälper dig mentalt att hålla sjukorna på avstånd. Många kan känna igen känslan att när du är fast i negativa tankar och börjar fokusera dina energier på att du kanske är sjuk, så är risken större att du verkligen börjar må dåligt. När du istället låter glädje, lycka och tacksamhet ta över, kommer du också må bättre i både kropp och knopp. Så vad får dig att må bra, vad får dig att känna att världen ligger vid dina fötter och att allt är möjligt? Kanske en härlig dusch och fräscha hudvårdsprodukter, som toppas med en poppig parfym från Juicy Couture gör att du tar dig an dagen med mer glädje?

Fundera på vad du behöver i din vardag för att skapa den här känslan, och gör vad du kan för att få in det i dina rutiner. Just parfym kan vara en härlig humörhöjare, eftersom dofter påverkar oss på djupet, och parfymtonerna följer oss under flera timmar. När du mår bra i sinnet är det också lättare att göra andra hälsosamma val, exempelvis vad du äter och dricker samt vad du ägnar din fritid åt. Så underskatta inte humörets roll i din generella hälsa, och hur mycket en god doft kan påverka ditt mående.