Håret är viktigt för många människor och många kan må dåligt när åldern tar ut sin rätt. Gråa hårstrån och håravfall är vanligt när du blir äldre. Om du lider av fläckvis håravfall kan du kontakta www.nordichair.com för att få professionell hjälp. Om du vet av att du lider av sjukdomen alopecia areata ska du definitivt ta kontakt med dem för rådgivning och hjälp. För att ha ett välmående hår ska du tänka på att ta hand om det ordentligt.

Ge håret rätt förutsättningar

Håret består av roten och själva strået. Pigmentceller är något som finns i roten och de cellerna producerar ett ämne som heter melanin. Det är det ämnet som ger hårstråna sin färg. Stråna består till stor del av kreatin och det är ett slags protein som du har i både naglarna och huden. Det är i hårrötterna som hårcellerna byggs upp. Om du vill att ditt hår ska sitta fast länge samt vara starkt och tjockt ska du försöka ge håret rätt förutsättningar. Det är viktigt att både vårda och ge näring till håret.

Skydda ditt hår

Det finns olika sätt att skydda ditt hår. Bland annat ska du alltid borsta ditt hår varsamt före du ska tvätta det. Tänk på att aldrig borsta blött hår för då är risken stor att hårstråna går av. Tvätta inte heller håret mer än 2-3 gånger per vecka. När du tvättar det ska du använda ett milt schampo och ett vårdande balsam. När håret är blött ska du låta det självtorka och undvika att utsätta håret för värme. När du borstar ditt hår är det bra om du använder en borste av hög kvalité. En rund borste eller en bredtandad kam är bäst. Ett tips är att du borstar ditt hår med en rundad borste varje morgon och kväll, vilket gör att hårets naturliga oljor sprids jämnt över håret.

Ät en balanserad och hälsosam kost

Att äta en hälsosam och balanserad kost är viktigt om du vill att ditt hår ska må bra. Du bör äta en allsidig kost. Zink, selen och biotin är extra bra för håret och frukt, grönsaker, nötter och brunt ris är bra att inkludera i din kost. Zink hittar du bland annat i skaldjur, olika nötter och frön. Du bör även skydda ditt hår mot starkt solljus, mycket saltvatten, blekningar och styling med värmeverktyg.