Är du på jakt efter ett kontor till din verksamhet? Att hitta rätt kan vara en ganska lång och tidskrävande process, eftersom det finns en hel del saker som är viktiga att tänka på. Det spelar sällan någon roll vad det är för typ av företag du har eller om du har få eller hundratals medarbetare.

Vi vill göra det så enkelt för dig som möjligt att hitta ett kontor som du verkligen trivs med och därför har vi samlat några få, men mycket värdefulla, tips som du kan använda dig av. När du väljer kontor är det t.ex. viktigt att du inte bara utgår från hur er situation ser ut för stunden, utan att du även tänker långsiktigt. På så sätt slipper du bli missnöjd när verksamheten utvecklas och kan stanna kvar i lokalen mycket längre.

Bästa tipsen för att hitta ett kontor som passar dig

Innan vi går djupare in på vad du ska tänka på när du ska välja kontor ska vi först titta närmare på var man hittar kontor överhuvudtaget. Det bästa är att titta på sajter där man kan hyra kontor från fastighetsägare eller sidor som förmedlar kontor i den stad som du är intresserad av.

1. Välj en lokal som fungerar nu såväl som då

Ett vanligt misstag är att man väljer kontor utifrån hur verksamheten ser ut idag, men förhoppningsvis kommer ditt företag att utvecklas under de kommande åren och då kan det vara bra att ha hittat rätt redan från start. Se till att du har utvecklingen i åtanke redan från start, speciellt när det är dags att skriva kontrakt. Fråga uthyraren vilka möjligheter som finns att anpassa lokalen efter framtida lösningar och behov.

2. Ha koll på läget

När det kommer till lokaler för företag är läget viktigare än nästan allt annat. Den geografiska platsen är helt klart A och O och kommer ligga till grund för hur synlig och populär din verksamhet blir. Se till att välja en plats som är enkel att ta sig till, med bil såväl som kommunalt, och fundera även på smidighet för leverantörer och samarbetspartners.

3. Jämför innan du väljer

Ta inte första bästa lokal som du kommer över, utan se till att du jämför några få, väl utvalda, lokaler istället. Be om att få se lokalerna i verkligheten och få en ordentlig rundtur. Titta på läget, takhöjd, ljusinsläpp och utrymme, men också grannar och eventuella konkurrenter i närheten.

4. Låt de anställda vara delaktiga

Att flytta ett kontor från en plats till en annan skiljer sig från att flytta privat. Se till att alla dina medarbetare får vara delaktiga processen och kommunicera hur flytten kommer att gå till. Här kan det även vara smart att ta hjälp av medarbetare för packning och märkning av lådor. Genom att märka lådorna kommer det bli enklare för er att komma igång på den nya platsen och verksamheten kan rulla igång snabbare.